Spring naar de inhoud

Overlijden Wim Van Nieuwenhuize

Beste leden,

Zoals reeds gemeld zondagavond heeft Wim Van Nieuwenhuize ons op de training van zondagmorgen 1 september abrupt verlaten.

Een tragische gebeurtenis die we in ons bestaan als joggingclub nog nooit eerder hadden meegemaakt. Toch niet op een gezamenlijk loopmoment.

Zoals jullie allen weten heeft Wim een tweetal jaren geleden een medisch slechte diagnose gekregen. Vaststelling van leukemie. Dat was al een harde klap voor hem en zijn familie. Er is lange tijd gezocht naar een donor voor beenmergtransplantatie maar uiteindelijk is die gevonden. Er was weer hoop.

En die hoop was terecht. Wim is er weer bovenop gekomen; is hersteld. Maar zo een herstel gaat uiteraard maar langzaam. Maar Wim vocht ervoor.

Begin juni dit jaar heeft Wim nog wat bijkomende medische complicaties gehad maar na onderzoek bleek leukemie niet meer de oorzaak. Die was volledig onder controle. Dat was al een geruststelling voor iedereen.

Wim was de laatste twee maanden goed herstellende. Zijn persoonlijk verhaal was ook te volgen op zijn blog ‘Marsmannetje’.

De laatste weken ging het opnieuw steeds beter en is Wim ook terug begonnen om op zondagmorgen naar de training te komen. Niet om te lopen; wel om te wandelen.

Zo ook zondagmorgen 1 september. De lopers zijn om 9u30 vertrokken evenals de wandelaars. De wandelaars waren Wim en Rita Devos.

In de Decoenestraat wou Wim al eens testje doen met een paar stappen lopen. 1 september is steeds een nieuw begin, zei hij als schooldirecteur. Ik ga even kort proberen. Toen heeft, na enkele stappen, het noodlot toegeslagen. Een dokter die juist met de fiets voorbijreed is meteen gestopt, heeft de hulpdiensten meteen gebeld en is de reanimatie begonnen. Het heeft helaas niet meer kunnen helpen.

Dat was Wim zoals we hem kenden. Gedreven en niet opgevend. Zijn limiet zoekend in het leven.

Het was zijn droom om opnieuw zijn fysiek niveau van weleer te halen.

Die gedrevenheid had Wim ook als lid van onze club. Al 12 jaar was hij vast lid en nam verschillende initiatieven om het clubleven naar een hoger niveau te tillen.

    • Het was op zijn initiatief en zijn inzet, dat de 12 dorpenlopen zijn ontstaan in onze club. Tijdens Corona was het een ideale manier om de mensen terug te verbinden.

    • Wim heeft zowat al onze loopparcours herschreven of aangepast. En er nieuwe aan toegevoegd.

    • Mede dankzij Wim, zijn we als club begonnen met een quiz te organiseren. En verschillende jaren was Wim onze quiz master. Met een enorm succes. Kurt Desmet was zijn vaste compagnon de route daarbij.

    • Nieuwe leden begeleiden was voor Wim een soort van ‘challenge’.

    • Op tal van wedstrijden vertegenwoordigde Wim onze club met ons opvallend looptruitje. Wim was ook alom gekend in het loopmilieu en een zeer graag geziene deelnemer op talrijke wedstrijden. Hij was er fier op dat hij in zijn ‘loop’-baan al om en bij de 500 officiële wedstrijden had gelopen.

    • Wim had enorm veel loopvrienden binnen en buiten onze club. Waardoor hij een speciale plaats creëerde in het hart van iedereen die hem kende.

    • Bij bijna alle activiteiten die we als club organiseerden, waren Wim en Kathy aanwezig.

    • Ooit is Wim gevraagd om ook toe te treden tot het bestuur van JC Zwalm, maar hij vond meer zijn gading als organiserende kracht in de schaduw.

    • En tot slot gaan we nooit zijn typerende humor vergeten.

Wim wordt zaterdagmorgen om 10 uur uitgeleid bij begrafenisondernemer D’hondt te Eine, Oudenaarde.

Wij wensen Kathy, Viktor, Oskar en familie alvast veel sterkte toe.

Bedankt Wim, voor alles wat je voor ons hebt gedaan, We gaan je missen.

In naam van al onze leden en al onze andere loopvrienden.
Het bestuur JC Zwalm.

rouwbrief

Copyright JC Zwalm | Sitemap | Privacy